Besøgssteder

Detaljeret program for de enkelte besøgssteder offentliggøres senere.

Dronningen ankommer med Kongeskibet Dannebrog ved Randers Havn. Herefter byder dagen på flere besøg, hvor den røde tråd gennem besøgene er evnen til at gribe ideer og gøre dem til virkelighed, skabe udvikling gennem fællesskab og hele tiden arbejde med omstillingen til en mere bæredygtig fremtid.

Dronningen vil besøge lokalsamfundet Øster Bjerregrav vest for Randers. Det særlige ved Øster Bjerregrav er, at de tror på, at alt kan lade sig gøre, og det får de så til at ske. Byen er et stærkt eksempel på fællesskab, frivillighed og forandringskraft.

Hendes Majestæt møder også både tradition og fornyelse på flere af erhvervsuddannelserne på Tradium og evnen til at omsætte det gamle handskemagerfag til et internationalt brand hos Rhanders Handsker.

Besøget i Randers Kommune byder også på et kort besøg ved Den Blå Bro og Gudenåen, der har så stor betydning for borgerne i Randers og omegn, ligesom Dronningen vil høre om den byudvikling, der foregår omkring Gudenåen og havnen. I Tronholmparken møder Dronningen både energiske parkourudøvere og vinvirksomheden Cold Hand Winery, der brygger internationalt prisvindende vin på danske frugter og bær. Dronningen møder også virksomhederne Dansk Affaldsminimering og MV Plast, der begge arbejder med at genanvende husholdnings-plastaffald til nye muligheder og produkter, ligesom Dronningen fra Tronholmparken får et vue og et indblik i det store byudviklingsprojekt Flodbyen Randers.

Sidste gang et sommertogt med Kongeskibet Dannebrog gik til Randers Kommune var 14. september 2010.